Fngstrapporter December 2006

2006-12-30 Gott nytt år

Här kommer några bilder på nöjda kunder ifrån veckans fisketurer. Så vill jag också passa på att önska er alla ett Gott Nytt (fiske) År !!!
2006-12-13 Öringfisket fortsätter

Det är full rulle på öringsturerna och det har blivit 1-5 öringar per tur förutom en tur då vi blev utan. Största öringen som har kommit upp vägde 5,1 kilo (årets största) och fångades av fotografen själv, Johan Carlsson.
Ps: Tips på en bra julklapp är att köpa ett presenkort på en guidad fisketur av mig...
2006-12-08 Bill och Bull på guidad tur

För två månader sen så hade jag två kunder i båten vid namn Peter och Peter och tre Peter i samma båt är för mycket så jag döpte om dom till Bill och Bull. Nu var det dax igen för dom att gästa båten och nu var det leverantören Lasse Georgios Mammis ifrån Städkommers som hade bjudit ut dom på öringsfiske.

Grabbarna var super laddade och deras högsta önskan var att få en havsöring (ingen av dom hade fått någon öring tidigare). Redan på första stället har Bill en fin öring efter som vänder vid båten och vid andra stället ber jag Lasse kasta sitt drag vid en sten 10-12 meter bort, Lasse segar sig lite och Bill har lysnat på mig och vevar snabbt upp och kastar dit och då säger jag lite skämtsamt till Bill att nu snor du ju Lasses Öring och grabbarna garvar..... Två sekunder senare håller Bill på att tappa sitt spö och en krut öring bjuder upp till dans... efter en vild faight med flera hopp kan jag håva en fin öring på 3,4 kilo åt en nervös Bill och glädjen är total (stakars Lasse). Vi fiskade vidare och hade flera fina öringar som vände vid båten och strax innan lunch får Bull upp en öring som tyvärr inte höll måttet. Men Bull var lika glad för det, öring som öring.

Efter lunch är Bull het och syr fast en grymt vacker öring på 2,9 kilo och han är så glad att alla får en varsin puss, han började med guiden.... Lasse hade verkligen otur med flera fina följen som inte vill hugga, vid ett ställe hade han två 3 kilos öringar som simmade runt hans bete utan att hugga. Vid det här laget är Bull kaxig när han har fått 2 öringar och Bill bara en men det är inte slut fören vi är på land igen. På dagens sista ställe får Bill upp en fin 2 kilos och nu är det Bill som tar ton. Det blev en lyckad dag med nöjda kunder trots att det blåste 10-15 m/s. Vi fick upp 4 öringar varav 3 fina på 2,0 - 2,9 - 3,4 kg...

Sugen på att fånga Jul öringen? Vattentemperaturen är över 6 grader så fisket kommer att hålla i sig länge. Det är bara att höra av sig om ni vill med ut, dom finns där ute...
2006-12-04 Laxfiske

Jag har varit och guidat olika kunder på Vänern i fem dagar. Det blev en blåsig tur med vindar över 10 m/s varje dag, så det blev svårfiskat. Vi fick upp mellan 2-13 laxar/öringar per dag i båten och av dom så var det 1-4 stycken som var godkända att ta upp, ( över 60 cm) förutom en dag då vi bara fick några små laxar. Största laxen vägde nästan 5 kilo.