Fångstrapporter Maj 2009

2009-05-27 Flytet fortsätter med stora gäddor...

Full fart på turerna och vi har fiskat efter gädda, gös och lax. Förra måndagen så var jag ute på gösfiske, 9 gösar upp varav 2 fina på 3,9 och 4 kilo. I lördags så var jag och Olle Berggren ute med ett glatt gäng och fiskade efter lax. Vi blev utan men Olle skötte sig och fick upp två fina laxar på 7 och 10 kilo. På gäddturerna har vi fått upp till 28 gäddor per tur. I måndags så kom tredje gäddan över 10 kilo upp och vägde 10,2 kilo!!! Idag så var det gösfiske som stod på programmet och vi körde med strömming. Det blev åter en fantasisk dag på jobbet med 4 gösar upp, 2 av dem vägde runt 3 kilo styck. En ål och 2 gäddor på 6 och 11,8 kilo. Strsta gäddan var 118 cm. Därmed fjärde över 10 kilo i båten denna vår...

2009-05-13 Två gäddor över 10 kilo samma tur...I Måndags så var det första gösturen för året. Dagens kund var stammisen Fredrik Alm och det var strömmings mete som var dagens melodi. Fredrik skötte sig utmärkt och fick upp 6 gösar, två fina på 3,2 och 4,4 kilo. Igår så var jag co guide åt Pieer Reef och då var det gäddfiske som stod på agendan, 11 gäddor upp med en topp på 4 kilo och en gös på 3 kilo kom det upp i min båt. Idag så var jag co guide åt Henrik Sahndal och även idg så var det gäddfiske. Det var två kunder i varje båt, i min båt blev det Stefan och Uffe. Det skulle tävlas mellan båtarna och Stefan kunde bara fiska fram tills lunch, sedan skulle jag hjälpa Uffe i kampen.. Stefan hadde alldrig fått någon gädda ville bara få en och jag lovade att göra mitt bästa. Uffe drar två snabba men sen surnar det ihop, strax innan lunch så missar Uffe en fin gädda som hugger vid båten. Jag lägger i ankaret och säger åt grabbarna att kasta på, några kast senare får äntligen Stefan på en fin gädda som visar sig väga 8,3 kilo och hans första gädda någonsin är bärgad. Jag tar några bilder och gratulerar till ett fint PB, men när vi fottar så skriker Uffe att han har en och när jag tittar så ser jag ett monster som välltrar sig i ytan. En stund senare kan jag håva en 114 cm lång gädda med vikten, 10,9 kilo åt Uffe. Nytt PB där också och vi jublar och gratulerar...
Efter en fantastisk lunch så kör jag tillbaka Stefan till bilen och jag fiskar med Uffe. Första gäddan efter lunch krokar jag och när den kommer till båten så står vi bara och gapar.. Uffe sköter håvar utmärkt och gäddan vägde 10,32 kg och var ändast 105 cm lång. Totalt kom det upp 9 gäddor i min båt och 14 st i Henkes, men jag tror att vi vann.... Tack alla för sjöna dagar på sjön och grattis på er stor fiskare...

2009-05-09 Senaste tidens fiske...

Det har varit fullt upp senaste tiden så jag har inte hunnit rapportera, men här kommer en rapport ifrån senaste tidens fiske. Har varit nera vid Vänern och guidat olika kunder i fyra dagar. Segt fiske med 1-7 laxar per dag med några fina mellan 4-4,5 kilo i topp. Efterleksfisket efter gädda börjar komma igång på allvar, flera turer nu som vi har fått upp 15-25 gäddor per tur. Idag så kom vi helt rätt och fick upp 44 stycken, gäddorna var som galna! Dom två största gäddorna som har kommit upp under senaste tiden fångades på Torsdagens körning och vägde 8,1 samt 8,5 kilo...